Ai nevoie de un Aparat Dentar?

Dinți strâmbi și inestetici?

Noi te putem ajuta! Cu ajutorul unui aparat dentar putem rezolva majoritatea problemelor de poziționare greșită a dinților. Folosirea aparatului dentar este alegerea ideală atunci când vorbim și de mușcături incorecte care duc la dureri articulare sau când vorbim de reabilitarea zâmbetului pentru a obține un zâmbet perfect.

Ești candidatul potrivit pentru un aparat dentar?

În primul și primul rând este important să stabilim dacă într-adevăr ai nevoie de un aparat dentar. Ai un singur dinte strâmb? Ai mai mulți dinți strâmbi? Ai dinții îngrămădiți? Ai dinți cu spații între ei? Nu ai nici un dinte la locul lui? Ai dinți incluși în os care nu vor să iasă? Ai o mușcătură deteriorată și nu îți atingi dinții în zona din față? Dacă răspunsul tău este „DA” atunci cu siguranță ai nevoie de aparatul dentar.

 

Ce tip de aparat dentar să alegi?

Care dintre aparatele dentare este potrivit pentru tine?

Fiecare dintre noi avem nevoi diferite. Tipul de aparat ortodontic de care avem nevoie diferă de la caz la caz. Pentru o mai simplă înțelegere, vom împărți aparatele dentare în aparate dentare mobile și aparate dentare fixe. 

Aparatele dentare mobile

Aparatele dentare mobile sunt utilizate cu preponderență în cazul copiilor și sunt tipul de aparate dentare care se dau jos de către pacient pentru igienizare și pentru activare. Deși nu sunt cele mai eficiente tipuri de aparate dentare, acestea sunt potrivite pentru cei mici pentru că se poate realiza o igienă mult mai bună a dinților iar eficiența lor este mai mare cu cât copilul este mai mic.

Aparatele dentare fixe

Aparate dentare fixe – sunt utilizate atât de adolescenți cât și de persoanele adulte. Acest tip de aparat dentar este extrem de eficient și oferă rezultate predictibile și rapide. Aparatele dentare sunt catalogate în funcție de: materialul utilizat în aparat dentar metalic, aparat dentar ceramic și aparat dentar safir și de poziția sistemelor din care sunt compuse, pe partea vizibilă a dinților sau pe interior, pe partea mai puțin vizibilă, linguală „Invizibil”. De asemenea vom vorbi și de noi tipuri de aparate dentare de tip gutieră, „clear” care acoperă tot dintele și care sunt confeționate dintr-un material transparent, Aparat dentar Invisalign.

Alegerea unui aparat dentar se face atât în funcție de recomandarea medicului specialist cât și de nevoile exprimate de pacient. Ne vom asigura că vei benificia de cel mai bun tratament cu aparat dentar.

Programează-te acum!

Ai aparat dentar de calitate la un preț acesibil și poți achita aparatul dentar în rate fără dobândă.

0748 111 825

Aparatul dentar mobil

Deși teoretic acest tip de aparat ortodontic se poate purta la orice vârstă acesta este foarte eficient în a corecta pozițiile greșite ale dinților în special la copii. Aparatul dentar mobil se poate purta începând cu vârsta de 7 ani și este foarte eficient până la vârsta de 12 ani. După această vârstă acest tip de aparat este folosit doar pentru anumite cazuri specifice.

Durata de purtare a unui aparat ortodontic mobil variază între 1 și 2 ani si este în strânsă legătură cu problemele dentare cu care se prezintă pacientul. De menționat faptul că aparatul dentar mobil trebuie activat acasă la îndrumarea medicului ortodont.

Aparatul dentar fix metalic

 

Aceste tipuri de aparate dentare sunt des utilizate în ortodonție datorită costului scăzut și eficienței foarte bune. Dacă în cazul copiilor acest tip de aparat ortodontic este des întâlnit, adulții tind să se fereasca de el.

Avantajele sunt date de eficiența și durabilitatea sistemului, și de costul redus în comparație cu restul aparatelor dentare. Dezavantajele apar atunci când vorbim de partea estetică, unde aparatul dentar fix metalic nu excelează.

Aparatul dentar ceramic | safir

Aparatul fix ceramic sau de safir reprezintă varianta mult mai estetică a aparatului dentar metalic. Acest tip de aparat ortodontic este folosit atât de adolescenți cât și de adulți. Principalul avantaj al acestor tipuri de aparate dentare este dat de faptul că sunt mult mai estetice decât cele metalice.

Diferența între cele două tipuri, ceramic și safir, este dată de nuanța componentelor care alcătuiesc aparatul dentar. Cel ceramic are o culoare alb opacă pe când cel de safir are o nuanță mai apropiată de culoarea dinților.

Aparat ortodontic lingual

 

Acest tip de aparat ortodontic funcționează ca și celelate tipuri de aparate dentare cu excepția că acestea se aplică pe partea interioară a dinților. Folosirea lui a început să fie din ce în ce mai populară. Printre avantajele principale se regăsesc modul invizibil de fixare, eficiența crescută a aparatului, cât și grosimea redusă. Acest tip de aparat vine și cu câteva dezavantaje cum ar fi complexitatea crescută, în anumite cazuri, necesitatea realizării pe comandă și uneori riscul de a irita limba.

Aparat ortodontic invizibil

Aparatele dentare Invisalign sunt un tip diferit de aparate ortodontice. Acestea nu conțin componente care se lipesc pe suprafața dinților. Corecția dentară se face cu un tip special de gutiere și cu anumite ghidaje amplasate pe dinți. Deși sunt cele mai estetice și confortabile tipuri de aparate dentare nu sunt neaparat și cele mai eficiente.

Aparatele dentare Invisalign pot corecta doar un anumit tip de probleme ortodontice. Ele nu se pretează cazurilor complexe unde sunt necesare tracțiuni serioase ale dinților. Cu toate acestea acest tip de aparat dentar este unul dintre cele mai acesate tipuri de aparate ortodontice.