Terapia prin implante dentare reprezintă o metodă sigură, modernă de a restaura edentațiile unitare sau multiple – lipsa unuia sau a mai multor dinți. Pe lângă faptul că este o metodă de succes, prin folosirea implantelor dentare se menajează dinții vecini care vor fi păstrați integri și nu vor fi supuși unor forțe masticatorii suplimentare.

Tratamentul implantar cuprinde două etape:
1. etapa chirurgicală – constă în inserarea implantului în os

 • dacă osul este adecvat, sepun implantele ca atare
 • dacă masa osoasă este insuficientă, înaintea inserării implantelor se practică intervenții de augmentare a ofertei osoase:

– adiție de grefe osoase – grefe granulare
– blocuri osoase
– ridicarea membranei sinusale și adiție osoasă subsinusală, bone splatting etc.
2. etapa protetică – constă în aplicarea coroanei și a bontului protetic
– poate fi realizată imediat după etapa chirurgicală sau la distanță de maximum 4-6 luni, în funcție de caz

Beneficiile unui implant dentar reușit.

 • Îți protejezi dinții sănătoși. Când pierzi un dinte trebuie să ai în vedere că rolul pe care acel dinte îl ocupă în gura ta nu poate sau poate cu greu să fie suplinit de dinții vecini. În felul acesta dinții vecini vor avea o muncă mult mai grea de suportat și în consecință deteriorarea lor va fi mai rapidă.
 • Înlocuiești un dinte nu trei. Atunci când pierzi un dinte, pentru a îl putea înlocui, în trecut se foloseau punțile dentare. Când faci o punte dentară înseamnă că urmează să șlefuiești și să scoți nervul dinților învecinați. În cazul implantului dentar acest lucru nu mai este necesar.
 • Costuri reduse. În corelație cu punctul anterior, costul unui implant dentar cu tot cu coroană dentară ajunge, în medie, să fie mai scump cu doar 27% față de varianta clasica în care se realizează o punte dentară din 3 elemente.
 • Confort sporit. Ca și dintele natural, implantul dentar transmite forța masticatorie osului suport. În felul acesta poți percepe rezistența opusă de alimente asemănator cu un dinte natural.
 • Menținerea suportului osos la un nivel normal. Volumul osos în care se insera un implant dentar este menținut pe poziții de forțele care apar în timpul masticației. Atunci când osul percepe că pe zona respectivă apar forțe de presiune, el tinde să aducă minerale și nutrienți pentru a susține această funcție.

Contraindicații ale implantului dentar?

Implantul dentar are puține contraindicatii absolute. Acestea sunt legate în general de starea generală de sănătate. Printre afecțiuni enumerăm diabetul necontrolat, cancerul, afecțiuni ososase, afecțiuni decompensate. Vârsta pacientului nu mai constituie un impediment, în trecut aceasta fiind un factor important în luarea deciziei dacă să se insere sau nu un implant dentar.

Totuși, pentru a deveni un candidat ideal atunci când vorbim de implanturi dentare trebuie să întrunești următoarele criterii:

 • să nu ai infecții sau inflamații la dinții rămași.
 • să nu ai carii active care pot duce la infecții.
 • cavitatea bucală să fie curată și lipsită de tartru sau placă bacteriană.
 • dacă ai o boala parodontală aceasta să nu fie activă și să fie ținută sub control.

Igiena dentară este un factor foarte important în reușita sau nereușita unui implant dentar, motiv pentru care în continuare vom pune mare accent pe aceasta. Important de menționat că un pacient cu o igienă defectuasă devine un candidat bun abia atunci când reușește să-și însușească tehnicile corecte de periaj dentar și le și aplică.

Implant Fast & Fixed

 

Vrei să ai dinți în mai puțin de 24 de ore ?

Tratamentul Sky Fast & Fixed este soluția optimă pentru pacienții edentați care vor să aibă imediat dinți stabili. O singură zi pentru extracții, inserare implanturi și lucrare provizorie.

Sistemul Fast & Fixed de la Bredent, permite evitarea problemelor anatomice adiționale, iar osul existent al pacientului este folosit optim, rezultând astfel dinți ficși chiar din ziua operației.

Sistemul Fast & Fixed se adresează:

 • Pacienților care și-au pierdut toți dinții și care își doresc o lucrare fixă
 • Pacienților care au dinți irecuperabili sau care nu mai pot susține o lucare fixă
 • Pacienților care au resorbtii osoase foarte mari și nu mai primi implanturi dentare clasice
 • Purtătorilor de proteze dentare care își doresc dinți ficși

Avantajul major al sistemului de implant dentar Fast & Fixed, este acela că pacientul primește într-o singură zi lucarea fixă cu care poate mânca.

 • Intervenție minim invazivă
 • Refacere rapidă
 • Scapi de intevenții laborioase de adiții osoase
 • Dinți în 24 ore
 • Costuri reduse față de lucrările clasice pe implant

Posibilitatea de planificare exactă și anticipată elimină riscul atât pentru medic, cât și pentru pacient, de a fi în posturi neplăcute generate de situațiile în care timpul, costul, sau chiar ambele ar fi necunoscute. Cu atât mai mult, restaurarea definitivă permite planificarea exactă a vizitelor la cabinet, câștigând timp pentru realizarea unei lucrări permanente de calitate.